Pravilnik o kakovosti piva (Uradni list RD, st. 3/03) pravi, da je pivo fermentirana pijača iz žit, hmelja in vode, izdelana po tehnološkem postopku varjenja, ki mu sledi alkoholno vrenje sladice z dodatkom pivskih kvasovk.
Pa je pivo res "samo" to? Z nami se sprehodite med številnimi vrstami in slogi piva, spoznajte različne načine proizvodnje, načine shranjevanja, točenja in uživanja te pijače, ki v zadnjih letih po svetu in Sloveniji budi zanimanje ljubiteljev in je deležna zanimivih premikov v trendih, popularnosti in pestrosti.
Vsebina
- 1. predavanje
- 1. modul: Vse o pivu
- 2. modul: Slogi piva
- 2. predavanje
- 3. modul: Češka in Nemčija
- 4. modul: Belgija
- 3. predavanje:
- 5. modul: Velika Britanija in ZDA
- 6. modul: Ujemanje piva in hrane
Predavatelj
Trajanje
- od 18.00 do 21.15 ure, trije seminarski popoldnevi, udeleženci se udeležijo vseh 3 delov
Kdaj in kje
Cena