WSET® Certifikat 2. stopnje s področja vina
Certifikat pokriva vina sveta in se zaključi z enournim izpitom. Degustacija vin je sestavni del vsakega modula.
Na seminarju poskusimo okrog 44 svetovnih vin.
Specifikacija seminarja
Ob zaključku seminarja bodo udeleženci:
- osvojili osnovno razumevanje vinskih slogov, kakovostnih in cenovnih razredov,
- razumeli osnove pridelave različnih vinskih slogov
- razumeli osnovno terminologijo svetovnih vinskih etiket,
- razumeli karakteristike najpomembnejši svetovnih vinskih sort in sloge vin ki so pridelani iz njih,
- identificirali ključne vinske dežele in regije ter njihove vinske sloge,
- znali izdelati osnoven opis vina (13 parametrov) po WSET sistematičnem pristopu k opisu vina, 2. stopnja,
- znali podati osnovne napotke za shranjevanje vina in strežbo,
- razumeli pomembnost uživanja vina v zmernih količinah.
Izpit:
- 50 vprašanj tipa ABCD (V angleščini).
- Mednarodno priznani WSET certifikat iz vina, 2. stopnja.
Vsebina
- Modul 1 - Uvod v seminar, opis izpita, tehnika opisa vina, ujemanje vina s hrano
- Modul 2 - Dejavniki, ki vplivajo na pridelavo rdečih vin. Modri pinot, zinfandel / primitivo.
- Modul 3 - Dejavniki, ki vplivajo na pridelavo belih, sladkih in rosé vin. Renski rizling, chenin blanc, semillon, šipon.
- Modul 4 - Chardonnay, sauvignon, sivi pinot, dišeči traminec, viognier, albariño.
- Modul 5 - Merlot, cabernet sauvignon, syrah/shiraz
- Modul 6 - Gamay, grenache/garnacha, tempranillo, carmenère, malbec, pinotage
- Modul 7 - cortese, garganega, verdicchio, fiano, nebbiolo, barbera, corvina, sangiovese, montepulciano
- Modul 8 - Peneča vina, alkoholizirana vina
Gradivo
Udeleženci prejmejo originalno WSET gradivo v angleškem jeziku, ki obsega:- učbenik "Behind the label" (onkraj etikete),
- vodnik po seminarju,
- degustacijska shema za opis vina WSET® 2. stopnja,
- delovni zvezek z izpitnimi vprašanji, zemljevidi, prostorom za opise vin.
Predavatelji
- Robert Gorjak, dipWSET, Weinakademiker. Mednarodno uveljavljen in priznan vinski poznavalec ter publicist
Trajanje
- Seminar traja skupaj 16 ur, po dve uri za vsak modul. Predavanja se odvijajo med 17h in 21.30h.
Kdaj in kje
- Krško (Podjetniški inkubator Krško)
- 14.1.2025
- 21.1.2025
- 28.1.2025
- 4.2.2025
- IZPIT: 11.2.2025
- Ljubljana
- 20.1.2025
- 27.1.2025
- 3.2.2025
- 10.2.2025
- IZPIT: 17.2.2025
Registracija
Seminar | Količina | Cena |
---|